Heb jij al een tijdje last van gezondheidsklachten? Heb je al van alles geprobeerd maar lijkt niks te helpen waardoor je vermoeid ben en je onzeker begint te voelen over je lichaam?

Wist jij dat gezondheidsklachten vaak veroorzaakt worden door een disbalans in je lichaam? Denk hierbij een niet optimale leefstijl, voeding die niet aansluit bij je lichaam of vitaminen tekorten. Het gevolg? Vermoeidheid, stressgevoeligheid, aankomen zonder duidelijke oorzaak, niet af kunnen vallen, vocht vasthouden, menstruatieklachten, darmklachten, huidklachten en overgangsklachten. Ruim 70% van deze klachten zijn gerelateerd aan voeding en kan je dus zeker verbeteren, dansel doen verdwijnen door (soms kleine) aanpassingen.

Een EMB bloedtest kan duidelijkheid geven over (dis)balansen in je lichaam en dus de oorzaken jouw probleem. Hierdoor krijg je vaak inzichten voor de lange termijn en krijg je dus een duurzame oplossing!

EMB test

Met een EMB bloedtest krijg je inzicht in reguliere waarden (zoals hemoglobine, de rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes), maar het kan zoals ik hierboven ook schreef ook veel andere informatie geven. Denk onder andere aan:  

– Vitaminen- en mineralentekorten 
– Disbalans omega 3/ omega 6
– Disbalans neurotransmitters
– Hormoonbalans 
– Darm- en leververstoring 
– Virale en bacteriële belasting
– Vrije radicalen en toxiciteit 
– Voedingsintoleranties (suiker, gluten, lactose, soja, tarwe, varkensvlees, zuivel geit, zuivel koe, zoetstof, conserveringsmiddelen)

Hoe werkt de EMB bloedtest?

Tijdens een intake wil ik graag van alles van je weten! Wie ben jij? Hoe ziet je dagelijkse leven er uit? Waar sta je voor, wat vindt je belangrijk en wat is je doel van ons consult? Na aanleiding van ons gesprek geef ik je alvast de eerste tips waar je direct mee aan de slag kan! Daarnaast neem ik via een vingerprik(je) bloed af. Er zijn maar een paar druppels bloed nodig om uitgebreide informatie over de (dis)balansen in je lichaam te krijgen. Ik stuur vervolgens het bloed op naar het laboratorium en ontvang je na ongeveer drie tot vier weken de uitslag. Op basis van de uitslag stel ik een persoonlijke behandelplan op basis van leefstijl, voeding en eventueel suppletie voor je op en bespreken we deze uitgebreid in het volgende consult.