In de jaren die ik als Verpleegkundig Specialist werkte in het ziekenhuis, begeleidde ik veel mannen en vrouwen met klachten ten gevolge van (onder andere) hormonale balans, wat vaak voortkwam uit behandeling voor kanker. Ik liep er tegenaan dat er weinig of geen aandacht werd besteed aan de invloed van leefstijl en voeding op het voorkomen of verminderen van deze (hormonale) klachten.

Met de overtuiging dat er veel te leren viel over dit onderwerp, ben ik de anderhalf jarige opleiding tot Hormoontherapeut bij Hormoon Community Nederland gaan volgen. Al snel werd mij duidelijk dat hier mijn passie ligt.

Wist jij dat hormonen ALLES bepalen in ons lichaam? Hormonen bepalen je energie, huidconditie, libido, stemming, menstruatie, vruchtbaarheid, gewicht, je nachtrust en nog veel meer! Hormonen spelen dus een cruciale rol in elk aspect van ons leven. Gelukkig heb je invloed op je hormonen door je voeding, slaap, stress en eet- en levensstijlgewoonten én kan je dus echt invloed hebben op je gezondheidsklachten.

Sinds een aantal jaren help ik binnen mijn praktijk mannen, vrouwen en kinderen met uiteenlopende gezondheidsklachten. Hierbij kan je onder andere denken aan:

  • Eczeem, psoriasis of acné;
  • Buikpijn, opgeblazen gevoel of obstipatie/diarree (prikkelbare darm syndroom);
  • Vergeetachtigheid, slechte concentratie;
  • Vermoeidheid en futloos;
  • Hoofdpijn;
  • Slecht slapen;
  • Cyclusstoornissen;
  • Zwangerschapswens;
  • Herstel na covid;
  • Recidiverende urineweginfecties.

Hiernaast ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die zo fit en gezond mogelijk een zwangerschap willen ingaan, vrouwen die een zwangerschapswens hebben maar die om verschillende of juist onbekende redenen nog gelukt is en vrouwen die bevallen zijn en zich nadien hormonaal niet in balans voelen en hier graag mee aan de slag willen gaan.

Door te kijken naar de oorzaak van gezondheidsproblemen, in plaats van het behandelen van de klachten, heb ik met tientallen cliënten hele mooie en blijvende resultaten geboekt! Dat wil jij toch ook?

Ik ben een gezellig, vrolijk, nuchter en praktisch mens. Dit draag ik ook uit tijdens mijn consulten en in het geschreven behandelplan. De adviezen die ik geef stem ik af op jouw situatie zodat ze ook op langere termijn goed haalbaar zijn.

Mocht je interesse hebben of een klacht hebben waarvan jij denkt dat ik je mogelijk kan helpen, neem dan gerust contact op via elstuininga@gmail.com, via het contactformulier op deze website of plan hier een gratis kennismaking in!

Hopelijk tot snel!

Liefs,

Els Tuininga
Hormoontherapeut en Verpleegkundig Specialist